Kultur / pilegrim

Publisert: 01.12.2014

Avaldsnes er et viktig stoppested for pilegrimer som kommer sørfra på vei til Nidaros.

Avaldsnes har fra gammelt av vært et viktig stoppested langs kysten. De kristne pilegrimene som kom sjøveien til Nidaros stoppet også ved Avaldsnes, og vil naturlig nok ha kommet innom kirken mens de var her. Arbeidet med å gjenoppdage og ta kystpilegrimsleia i bruk har nå virkelig tatt fart. Onsdag 23. juli 2014 ble Avaldsnes offisielt tatt med som et stoppested for pilegrimer da et følge gikk i land fra MS Nordstjernen. I følget var blant annet Stavanger biskop Erling Pettersen samt et 40-talls pilegrimer. De ble møtt av fungerende ordfører i Karmøy Susan Borg, representanter fra Den norske kirke i Karmøy og Karmøy kulturopplevelser. Se bilder fra den første offisielle seilasen her, og du kan lese mer om Kystpilegrimsleia her.