Flere folk til gudstjeneste ifm. påsken

Publisert: 08.04.2015

Gledelig økning i Avaldsnes menighet

Sammenlignet med årene 2010-2014 kom det flere folk til gudstjeneste i Avaldsnes kirke i den stille uke og påsken i 2015.

Som det fremgår av statistikken ovenfor, var i alt 512 mennesker innom kirken på gudstjeneste i perioden palmesøndag til 1. påskedag. I tillegg var mange avaldsnesbuer representert blant de 188 menneskene som var samlet til påskesangkvelden som fant sted i Torvastad kirke 2. påskedag. Nyheten som NRK publiserte før påske om fallende gudstjenestedeltakelse i påsken, stemmer dermed ikke for Avaldsnes menighet sin del.

Oppslagsbildet er tatt under påskenattmessen på påskeaften. For første gang på mange år ble det i år feiret påskenattsmesse i Avaldsnes kirke. Gudstjenesten, som begynte klokken 23.00, samlet litt over 60 mennesker fra hele Karmøy og Haugalandet som sammen leste og sang den vakre liturgien med påskelovsang, lesninger fra 1. Mosebok og påskeevangeliet fra evangelisten Markus, og hørte preken av prost Helge Gaard.