Oppdatert kulturkalender 2015

Publisert: 14.04.2015

Kulturarrangementer Avaldsnes kirke

(TIPS: Kulturkalenderen vår ble utførlig omtalt og kommentert i et programinnslag på Radio102 den 15. april. Start gjerne avspilling av programinnslaget her og naviger tilbake til denne nettleserfanen for å lese samtidig som du hører!)

Torsdag 16. april kl. 19.30: Konsert med messingblåsere fra Universitetet i Stavanger, ledet av PK Svensen, som selv er en merittert solotrombonist også utenfor Norge. Messinggruppen besøkte Avaldsnes også i 2014, og vi kan virkelig love at det blir flott musikk både fra renessansen og barokken, og med hele kirkens mange kriker og kroker tatt i bruk i jakten på den optimale klangvirkningen.

Onsdag 29. april kl. 19.30: Åpningsarrangement i forbindelse med Nordvegen Historiesenters 10-årsjubileum.

Søndag 24. mai, 1. pinsedag, kl. 17: Konsert med det britiske koret Concordia Chamber Choir fra London, og dirigent Dan Ludford-Thomas. Lokale musikkrefter deltar også.

Olavsdagene på Avaldsnes arrangeres i juli måned hvert år:

Hver torsdag i juli klokka 12.30 blir det Musikk og meditasjon, der bibellesning og bønn blir etterfulgt av en halvtimes konsert som et postludium. Vi ser fra foregående år at disse musikkandaktene trekker mange turister, men også en betydelig mengde fastboende. Alle arrangementene er gratis. I år blir det fokus på unge talenter, flere av dem fra Karmøy, som tar eller har tatt høyere musikkutdanning i både Oslo og København. Det blir også fokus på jubilantene Trond Kverno (70 år i 2015), Knut Nystedt (ville fylt 100 år i 2015) og dansken Carl Nielsen (150 år siden hans fødsel.)
Torsdagsutøverne i år er: 2. juli - Anders Eidsten Dahl, Drammen (orgel), 9. juli - Arnfinn Tobiassen, Avaldsnes (orgel), 16. juli - Rose Elin Nes, Oslo/Ferkingstad (fløyte), 23. juli - Marcus André Berg, Oslo/Skudenes (orgel), 30. juli - Kari Dahl Nielsen, København/Kopervik (mezzosopran.)

Fredag 24. juli kl. 19.30: Umpfelkamp! Progduoen Umpfel (Anund Vikingstad, gitar, og Andreas Skorpe Sjøen, trommer) møter organist Arnfinn Tobiassen til orgel- og Umpfelkamp!

Søndag 26. juli kl. 19.30: Festkveld om og med komponisten Trond Kverno. Denne kvelden vil Kverno snakke om sine mange salmemelodier representert i salmeboka, og det blir også utdrag fra innholdet som kommer på det kommende komponistportrettet fra LAWO Classics, som skal slippes i november 2015. Vokalkvartett og organist Arnfinn Tobiassen deltar også.

Onsdag 29. juli: Pilegrimsvandring fra Toskatjønn i Haugesund til kirken på Avaldsnes. Avreise med buss fra Avaldsnes kirke kl. 16.30. Olsokmesse kl. 21 med vokalgruppe, pilegrimsvandrere og nattverd.

Søndag 27. september kl. 11 og 19.30: Avslutning av jubileumsåret til Nordvegen Historiesenter.

Søndag 1. november kl. 19: Konsert med Kristin Asbjørnsen og Tord Gustavsen.

Søndag 6. desember kl. 17: Menighetens julekonsert med kor og musikere.

Fredag 18. desember kl. 19.30: Julekonsert med Garness.