Stor musikkopplevelse med danske drenge i Olavskirken

Publisert: 18.10.2016

Haderslev drengekor vartet opp med storartet kormusikk under konserten søndag 16.10.16 – arrangert av kulturutvalget i Avaldsnes menighet.

Under sin dirigent Henrik Skærbæk Jespersen, og akkompagnert av domorganist Kristian Lumholdt, fremførte koret for de ca. 60 fremmøtte musikk av blant andre Edvard Grieg, Maurice Duruflé, Charles V. Stanford og John Rutter. En annen viktig programingrediens var de mange salmene som ble sunget. To koraler fra Bachs Mattheus- og Johannespasjon, Vær du mig nær (O bli hos meg) og det flotte avslutningsnummeret Nu falmer Skoven trindt om land, som er en av Danmarks mest sungne høstsalmer. Koret sang både fra tårnfoten og kordøren og avsluttet stående langs hele midtgangen med den nevnte høstsalmen.

Med ekstranummeret Siyahamba hersket det ingen tvil, dette var pur musikkglede fremført av et kor som vi gjerne hører igjen!