Herlig Luther-forestilling startet reformasjonsmarkeringen 2017

Publisert: 20.02.2017

Gruppen Ryfylke Livsgnist var i storform da de søndag 19. februar gjestet Avaldsnes kirke.

Med sketsjer fra både nåtid og fortid fikk de på fabelaktig vis frem norsk religionshistorie fra før reformasjonen og frem til vår egen tid. De fire aktørene - tre finnøybuer og gitaristen Eivind Olsen fra Suldalsosen - spilte, sang og pratet seg gjennom over 500 år og var innom både prekenpraksis, diverse salmekomponister og -tekster, Martin Luthers eget fargerike liv, en uforglemmelig bedehusbasar (under), og et spedt forsøk på å kanonisere Luther til helgen. Publikum tok helhjertet i mot det de fikk servert, og lo selvsagt ekstra godt av de lokale elementene som omhandlet lokal prekenpraksis og Haugesunds ikke-eksistens på midten av 1800-tallet.

I tillegg til gitarist Olsen - som gjorde en fremragende jobb i vår noe kjølige kirke - var de andre tre aktørene denne kvelden Silje Vignes Flesjå, Leif Arild Steen og Tor Øyvind Skeiseid. Stanley Skeie styrte lyd og lys, og kulturutvalget i Avaldsnes menighet stod som ansvarlig arrangør.

Ryfylke Livsgnist kommer til å turnere med denne forestillingen i hele 2017, og vi anbefaler virkelig denne unike kombinasjonen av folkeopplysning og humor på det varmeste! Du kan se en oppdatert liste over de neste forestillingene her: http://www.ryfylkelivsgnist.no/index.php/oversikt-over-forestillingar

Vi minner også om brosjyren som inneholder informasjon om karmøykirkenes arrangement i forbindelse med reformasjonsjubileets. Den kan lastes ned her, eller du kan hente den i en av kirkene på Karmøy.

Neste konsert i Avaldsnes kirke blir søndag 26. mars. Da arrangerer Karmøy orgelkonsertar en Maria budskapsdagskonsert med det fremragende haugesundskoret Kammerkoret Bocca, dirigent Ive Buch Romme, og organist fra nabomenigheten vår Torvastad, Ingrid Berg Tobiassen. Sammen spiller og synger de musikk av Benjamin Britten, Johann Sebastian Bach, Henrik Ødegaard (se omtale av hans verk her fra premieren i Oslo domkirke i 2016), og Charles Villiers Stanford. Billetter kan kjøpes gjennom Ticketco, og koster kr 150. Vel møtt!