Fullsatt kirke hørte Aarebrots reformasjonstime

Publisert: 23.05.2017

Nesten 300 mennesker hadde satt av to skoletimer for å få med seg Frank Aarebrots reformasjonstime i Avaldsnes kirke den 21. mai. De endte opp med godt over to klokketimer, og en brennende engasjert historieforteller som tegnet et detaljert bakteppe for at reformasjonen kunne finne sted.

Med sine solide historiekunnskaper og flotte formidlingsegenskaper gav professor emeritus ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, de fremmøtte både humor og detaljer om historiske skikkelser.

Han snakket om både paver og munker, sognebønder og bjørgvinske biskoper, og til avslutning et fokus på den protestantiske misjonsvirksomheten som oppstod noen hundreår etter at reformasjonen faktisk fant sted. I dette jubileumsåret var dette en flott begivenhet å få med seg, og som Arve Ubøe Rohde, medlem i kulturutvalget i Avaldsnes menighet, sa til avslutning: "Nå gleder vi oss til 500 år på 500 minutter som kommer på NRK til høsten!"

Alle foto: Geir Magne Fossmark