Familiekonsert med Tore Thomassen

Publisert: 02.10.2018

Fredag 9. november kommer visesangeren og formidleren Tore Thomassen til Avaldsnes kirke. Forrige gang han var her var under Olavsdagene på Avaldsnes i 2016, og da hadde han med seg kona Barbro Raen Thomassen som sammen gjorde et program om det å leve enkelt. Nå er det bibelhistorier som står i fokus, og denne gang vil vi gjerne ha flest mulig voksne og barn sammen i et familiekor som får synge sammen med Thomassen på konserten som begynner klokken 18.

Program for dagen:

17.00-17.40: Øvelse med familiekoret (åpent for alle - ingen påmelding!)
17.40-18.00: Fruktpause
18.00-19.00: Konsert

- Det er vår oppgave, vårt privilegium og vår glede, å gi bibelfortellingene videre til neste generasjoner. Det jeg lærte på søndagsskolen som seks-åring, alle de fascinerende historien, har levd i meg siden, og blitt grunnmuren jeg bygger livet mitt på.

Dette sier Tore Thomassen, og forklarer at han denne høsten reiser rundt med familie-konserten «ÅPENT HUS - sanger fra bibelhistorien». Menigheter som får besøk kan velge mellom tre varianter av konserten; Tore T alene, sammen med lokalt barnekor, eller «plutselig-kor»; hvor de som vil - barn og familier - møter en time før konsert-start og øver inn så mange sanger de rekker. Trubaduren har forsøkt «plutselig-kor»  også på tidligere turnéer, og opplever det som en spennende måte å skape noe verdifullt sammen på. Det er "plutselig-kor"-varianten som kommer til Avaldsnes kirke fredag 9. november.

Helt siden Tore Thomassen ga ut sin første barneplate «Liten - men god som gull» i 1991, har han alltid hatt med flere bibelhistorier på utgivelsene sine:  - Bibelfortellingene er en skattekiste hvor vi kan finne gull og livsinnhold i alle livets forskjellige faser. Derfor mener han at bibelhistorie-konserten passer for alle aldre, og at vi finner noe som binder oss sammen. I konserten møter du blant annet Moses som ikke har så lett for å snakke, Jona som sitter inni en fisk, Maria som skynder seg - med en glad nyhet - opp i fjellbygdene, til Elisabet, en vismann som får se en stor stjerne, en lam mann som heldigvis har fire venner, disiplene som ikke får fisk, men som prøver om igjen, og kvinnene som møter Jesus i hagen (de trodde han var død). Sangene har refreng som er enkle å henge med på.

- Og det er alltid en glede å ha konserter sammen med barnekor, sier Tore T, og forteller at han i 30 år har reist rundt og samarbeidet med lokale kor. I 25 år har han også hatt skolekonserter i regi av Rikskonsertene, laget barneplater, voksenplater og barnebøker - og i Kirkens nye salmebok har han to sanger med. - Et meningsfylt liv, jeg er takknemlig for å ha kunnet leve av det jeg er mest glad i.