Ordinasjonsgudstjeneste for Torkild Enstad Hausken

20.06.2019

Søndag 23. juni blir nok en stor dag for Avaldsnes og Torvastad menigheter. På grunn av restaureringsarbeidene i Aaaldsnes kirke, har biskop Anne Lise Ådnøy bedt om å få holde ordinasjonsgudstjeneste i Torvastad kirke for Torkild Enstad Hausken.

Hausken er oppvokst i Kvalavåg og Håvik, og etternavnet hans er et godt Torvastad-navn. Vi gleder oss til den store dagen, der, i tillegg til biskopen, fungerende prost Lars-Tore Anda, sokneprest i Torvastad May Ingunn Vrålstad, kantorene Ingrid Berg Tobiassen og Arnfinn Tobiassen, samt trompetist Margrethe Jacobsen og kirketjener Sonny Torvestad medvirker. Det blir nattverd, og takkofferet går til Torvastad menighet. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe på Avaldsnes menighetshus - Karmel, der alle er hjertelig vel møtt!

Her følger litt informasjon fra Hausken selv:

Jeg heter Torkild Enstad Hausken. Jeg har siden 2012 studert teologi på det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Det har vært utrolig spennende og utfordrende år hvor jeg opplever å ha vokst utrolig mye. Teologi er ikke bare kunnskapsfag, det er også dannelse og de årene det tar å komme seg gjennom studiet preger og former deg i stor grad. Sammenhengen mellom teori og praksis i teologistudiet har vært uunnværlig, og det at man fletter tre praksissemestre inn i utdannelsen har vært med på å gjøre meg sikrere på rollen som prest. Når det kommer til fag så har særlig kirkehistorie og praktisk teologi interessert meg, og jeg har vært heldig med meget dyktige og inspirerende forelesere. Utover dette, opplever jeg særlig det å tenke om og feire gudstjeneste som noe jeg virkelig elsker ved det å holde på med teologi. Forvaltningen av Ord og sakrament står sentralt i kirken vår, noe som gjør at det føles nesten banalt for meg som kommende prest å si “jeg liker å feire gudstjeneste”, men det er noe av det mest meningsbærende jeg holder på med, og har vært det særlig i løpet av dette siste og avsluttende halvåret med praktikum. Det har også vært et privilegium å ha fått kunne feire enkelte gudstjenester på Karmøy løpet av studiet og det å nå få kunne komme til Torvastad kirke (hvor jeg også ble døpt) og bli ordinert ser jeg på som intet mindre enn et privilegium. Fra slutten av juli av bærer det avgårde nordover til Alta hvor jeg skal virke som kapellan. Det skal bli både nytt, litt skummelt, men mest spennende og jeg gleder meg masse!