Olavsdagene på Avaldsnes

Publisert: 15.06.2020

Olavsdagene på Avaldsnes går av stabelen etter planen i juli 2020! Olavsdagene på Avaldsnes begynner torsdag 2. juli, og avsluttes torsdag 30. juli. Årets festivaltema er stillhet. Selve pulsslagene til festivalen er tidebønnene, de enkle og korte gudstjenestene med kun tekstlesninger, salmesang, stillhet, bønn og musikk. Siste helgen i juli blir det kveldsarrangement som bokbad, salmekvelder og konserter.

Hver tirsdag fra 7/7 til 28/7 er det kveldsbønn kl 18.00-18.30, og hver torsdag er det middagsbønn med en 35 minutters konsert til avslutning. Prester fra flere deler av Karmøy vil delta, og det samme vil organistene i Kopervik, Skudenes, Åkra og Torvastad gjøre. I tillegg blir det en gjestevisitt fra den fargerike klarinettisten Daniel Dossev!

Siden oppstarten i 1992 har Olavsdagene blitt arrangert i Olavskirken på Avaldsnes 28 ganger. I år 2000 hadde festivalen pause på grunn av 750-årsjubileet for kirken, mens vi i 2019 gjorde en mini-versjon av festivalen i Kopervik kirke. Forfatter og prest Kjell Arnold Nyhus har skrevet bok om stillheten han opplevde gjennom 40 dager og 40 netter, og kommer til Bokbad i kirken med Harald Dale som badevert. Biskop emeritus Ernst Baasland skal hjelpe oss å feire Landstads sorte salmebok, og vi håper du vil ta med din egen utgave av «den svarte boken» på salmekvelden siste lørdag i juli! Søndag kveld lander vi med en unik jazzkonsert med trioen i CHMØD (med vår egen Eirik Lindtner!) og runder av måneden med pilegrimsvandring og olsokmesse den 29. juli.

De fleste av arrangementene er gratis, med unntak av bokbad og CHMØD-konsert. Ved disse arrangementene kan man likevel sikre seg billige billetter fram til 1. juli, se https://avaldsnes.ticketco.no

Vi gleder oss til sommeren, og ser frem til å ta i mot besøkende fra nært og fjernt!

Restriksjoner vedrørerende COVID-19:Vi følger tiltakene for smittevern og holder oss oppdatert ved endringer. Vi sender oppdaterte opplysninger om dette i god tid før konserten, og disse er også tilgjengelig på www.avaldsneskirke.no.