Olavsdagene på Avaldsnes 2021


Fra 1. til 30. juli arrangerer Avaldsnes menighet den 29. utgaven av Olavsdagene på Avaldsnes! Etter et urolig og ustabilt år, håper vi at sentrale eller lokale retningslinjer ikke setter stopper for programmet vårt. Derimot vi krysser vi fingrene, og tar festivaltemaet bekymringsløshet til hjertet.

 
 • I hele juli vil vi ha en fotoutstilling i tårnfoten med bilder av fotograf Grethe Nygaard, tidligere fotograf i Haugesunds Avis og kjent for sine fantastiske motiver på Instagramkontoen #photosbygrethe. Utstillingen åpnes i forbindelse med Musikk og meditasjon 1. juli kl 12.30.
 • Torsdagsserien Musikk og meditasjon byr på både unge og mer modne musikalske talenter:
  • 1. juli kl 12.30: Sangeren Kari Dahl Nielsen, opprinnelig fra Kopervik men som nå jobber i København. Hun akkompagneres av pianist Hans Petter Tangen
  • 8. juli kl 12.30: Organisten Tove Kyvik fra Haugesund. For tiden studerer hun orgel ved NTNU i Trondheim
  • 15. juli kl 12.30: Visnes og Munors stjernefiolinist, Almuth Chylek, spiller sammen med organist Arnfinn Tobiassen
  • 22. juli kl 12.30: Sangeren Ole Morten Velde sammen med Arnfinn Tobiassen
  • 29. juli kl 12.30: Arnfinn Tbiassen spiller et bekymringsløst orgelprogram med musikk av både Robert Schumann, Dan Locklair, Johann Sebastian Bach og årets 400-årsjubilant Jan Pieterszoon Sweelinck.
 • Kveldsarrangementene blir i år spredt ut over en større tidsperiode enn tidligere:
  • Først ute blir en av Norges beste organister, nemlig Magne H. Draagen fra Nidarosdomen (og fra høsten av: organist i Hauptkirche St Michaelis i Hamburg!). Draagen gir jevnlig ut plater på plateselskapet LAWO Classics, og har tidligere virket i domkirkene i Stavanger og Oslo. Han spiller konsert fredag 23. juli kl 19.30. Billetter kan kjøpes via Ticketco.
  • Søndag 25. juli kl 19.30 kommer en tidligere Avaldsnesbu til oss med et spennende prosjekt. Leif Magne Helgesen er prest i Sjømannskirken og sønn av vår tidligere sokneprest Leif Helgesen. Sammen med medmusikerne sine har han laget en konsert med tittelen Det sårbare livet: "Vi mister mennesker vi er glad i. Vi lever i en verden med stre utfordringer. Det nære og det globale hånd i hånd. Det vonde og det onde, men også håpet om det gode. Konserten blir en smak av livet på Svalbard og fra verden i sør. Det blir mye is og jord, men også himmel." Sammen med musikerne Hans-Gunnar Skreslett og Owe Håstø (begge fra Bømlo), fører presten oss inn i et landskap vi kjenner oss igjen i.
   Livet er en gave og en oppgave. Vi både får og utfordres på samme tid. Det er  lett å miste motet i en tid med store utfordringer. Desto viktigere er det at vi  bygger i lag. Vi bygger fremtiden hver dag. «Det sårbare livet» er en konsert i toner og ord i et hellig samrøre. Billetter kan kjøpes via Ticketco.
  • Fredag 30. juli kl 19.30 setter vi opp foredraget med Inger Elise Reitan igjen, som opprinnelig skulle vært avholdt i mars. Inger Elise Reitan vil denne kvelden frtelle om sin oldefar, L.O. Reitan, Avaldsnes kirkes første organist og kontorsjef ved Visnesgruvene. Trønderen Reitan var aktiv i musikklivet på Visnes, han fikk etter hvert en stor familie og mange barn som både ble døpt og konfirmert i Avaldsneskirken. Inger Elise vil også vise bilder og spille fra oldefarens håndskrevne notebok datert "Vigsnæs 1874». Dette blir med andre ord et stykke Avaldsnes- og Visnes-historie. Hun vil gså gi en kort presentasjon av en av de etterfølgende organistene i kirken, Klara Johannessen som virket fra 1929 til 1948.
   Inger Elise er født g oppvokst i Haugesund og har vært dosent ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fredrag arrangeres i samarbeid med Nord-Karmøy historielag, og billetter kan kjøpes via Ticketco.

Olsok blir det forhåpentligvis pilegrimsvandring på ettermiddagen kl 16.30, og gudstjeneste kl 21.00 der vi håper å få fremført en kantate av Johann Sebastian Bach. Jon Bjørnar Sandve deltar sammen med musikere og flere sangere.

Tilbake