Olavsdagene på Avaldsnes er i gang


De to første torsdagskonsertene under Olavsdagene på Avaldsnes har samlet over 80 mennesker i snitt, noe som tilsvarer en neste full Avaldsnes kirke med nåværende smittvernregler.

 

Hver torsdag kl 12.30 stiller prester og musikere til en 45 minutters tidebønn fulgt av musikk som sirkler rundt temaet bekymringsløshet. Det er gratis inngang, og anledning til å gi en kollekt ved utgangen. 

Gjenværende torsdagsarrangement denne sommeren:

  •  
  • 15. juli kl 12.30: Visnes og Munors stjernefiolinist, Almuth Chylek, spiller sammen med Arnfinn Tobiassen
  • 22. juli kl 12.30: Sangeren Ole Morten Velde sammen med Arnfinn Tobiassen
  • 29. juli kl 12.30: Arnfinn Tobiassen spiller et bekymringsløst orgelprogram med musikk av både Robert Schumann, Dan Locklair og Gunnar Idenstam.

Kveldsarrangementene blir i år spredt ut over en større tidsperiode enn tidligere:

  • Først ute blir en av Norges beste organister, nemlig Magne H. Draagen fra Nidarsdomen. Draagen gir jevnlig ut plater på plateselskapet LAWO Classics, og har tidligere virket i domkirkene i Stavanger og Oslo. Han spiller konsert fredag 23. juli kl 19.30. Billetter kan kjøpes via Ticketco.
  • Søndag 25. juli kl 19.30 kommer en tidligere Avaldsnesbu til oss med et spennende prosjekt. Leif Magne Helgesen er prest i Sjømannskirken og sønn av vår tidligere sokneprest Leif Helgesen. Sammen med medmusikerne sine har han laget en konsert med tittelen Det sårbare livet. «Vi mister mennesker vi er glad i. Vi lever i en verden med stre utfordringer. Det nære og det globale hånd i hånd. Det vonde og det onde, men også håpet om det gode. Konserten blir en smak av livet på Svalbard og fra verden i sør. Det blir mye is og jord, men også himmel.» Sammen med musikerne Hans-Gunnar Skreslett og Owe Håstø (begge fra Bøml), fører presten oss inn i et landskap vi kjenner oss igjen i. «Det sårbare livet» er en konsert i toner og ord i et hellig samrøre. Billetter kan kjøpes via Ticketco.
  • Fredag 30. juli kl 19.30 setter vi opp foredraget med Inger Elise Reitan igjen, som skulle vært avholdt i mars. Inger Elise Reitan vil denne kvelden fortelle om sin oldefar, L.O. Reitan, Avaldsnes kirkes første organist og kontorsjef ved Visnesgruvene. Trønderen Reitan var aktiv i musikklivet på Visnes, han fikk etter hvert en stor familie og mange barn som både ble døpt og konfirmert i Avaldsneskirken. Inger Elise vil også vise bilder og spille fra oldefarens håndskrevne notebok datert "Vigsnæs 1874». Dette blir med andre ord et stykke Avaldsnes- og Visnes-historie. Hun vil gså gi en kort presentasjon av en av de etterfølgende organistene i kirken, Klara Johannessen som virket fra 1929 til 1948.
    Inger Elise er født og oppvokst i Haugesund og har vært dosent ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fredrag arrangeres i samarbeid med Nord-Karmøy historielag, og billetter kan kjøpes via Ticketco.
  • Olsok blir det frhåpentligvis pilegrimsvandring på ettermiddagen kl 16.30, g gudstjeneste kl 21.00 der vi fremfører en kantate av Johann Sebastian Bach. Tysværs store tenor, Jon Bjørnar Sandve, deltar sammen med musikere og flere sangere.

Tilbake