Einar Lunde og Sigvart Dagsland til Avaldsnes kirke


Kultur-Norge åpner opp igjen, og Avaldsnes kirke kan endelig offentliggjøre høstens konsertplaner! Vi gleder oss til å ønske velkommen flere flotte musikere og foredragsholdere de kommende månedene!

 

22. og 23. september kommer tidligere NRK-journalist Einar Lunde til Karmøy. Av norske journalister var Einar Lunde den journalisten som var flest ganger i Sør-Afrika på begynnelsen av 1990-tallet. Han fikk se forsoningsprosessen som foregikk i Sør-Afrika etter apartheidregimets avgang i 1994, på nært hold. Gjennom møter med Desmond Tutu og Nelson Mandela fikk han intervjue de mest sentrale personene i det som har blitt kalt «Mirakelet i Sør-Afrika», og i disse foredragene får vi høre detaljer og høydepunkt fra et langt liv som journalist. Foredraget i Avaldsnes kirke 23. september kl 18.00 har fått tittelen «Fra undertrykkelse og konflikt til forsoning og tilgivelse – et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu». Einar Lunde vil også gjeste Fredtun i Skudenes onsdag 22. september, og da snakker han utifra overskriften Hele verdens DESMOND TUTU fyller 90 år. Lundes foredrag støttes generøst av Stavanger bispedømme og Park Inn Radisson, Haugesund airport.

- Vi er glade for å kunne samarbeide med andre arenaer om å få slike kjente fjes til Karmøy, spesielt nå etter at vi har gått gjennom en lang tørkeperiode i kulturlivet, sier Arnfinn Tobiassen i Avaldsnes menighet. – De to foredragene blir ganske så ulike i innhold, og vi vil nok anbefale folk å få med seg begge to, så sant de har mulighet for det.

Søndag 24. oktober kl 18.00 blir det korkonsert i Avaldsnes kirke med det bergenske studentkoret Sankta Sunniva kammerkor og deres dirigent Tore Kloster. – Kor og sangere har tørstet etter å få synge sammen igjen, og nå når øvelser og semesterplaner igjen kan gjennomføres er det flott for oss og kulturinteresserte på Haugalandet å få høre unge og friske stemmer som dette koret er breddfullt av, sier Arnfinn Tobiassen.

Søndag 28. november får vi endelig Rags and Feathers til Avaldsnes kirke. De skal spille under vår årlige adventskonsert som arrangeres av kirken selv, og dette blir enda et bevis på at kirken jobber med å gi musikere i et bredt utvalg av stilarter spillejobber som forener både deres egenart og det hellige rommet vi forvalter. Steinkirken på Avaldsnes sin akustikk er viden kjent, og det å markere det nye kirkeåret på 1. søndag i advent er alltid fint, samtidig som det markerer oppladningen og forventningen til julehøytiden som er i sikte! Folkbandet Rags & Feathers tar navnet sitt fra Leonard Cohens vakre sang "Suzanne", der tvillingene Kjersti og Rønnaug Tingelstad er "feathers" og Oddbjørn Austevik da blir "rags".

Sist men ikke minst: Det er i 2022 ti år siden Sigvart Dagsland sist gjestet Avaldsnes kirke. Da hadde vi fullt hus og en Sigvart i storform som sammen med vårt eget kor Credo sang seg inn i publikums hjerter. 30. januar 2022 kl 19.30 kommer Sigvart Dagsland tilbake til Avaldsnes kirke. I høst slapp han sitt 22. album og legger ut på veien med nye låter, eldre låter og stein-gamle låter.

En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland er en unik begivenhet, og et møte med en artist som behersker publikumsrommet til det fulle. Med sin totale tilstedeværelse og uovertrufne stemme får publikum oppleve både sårbare og kraftfulle øyeblikk, samt store vokalprestasjoner. Sigvart stiller med et skrått og tidvis gapskrattende blikk på tilværelsenes mange fasetter. Alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum sammen.

Med seg på scenen har han to av sine faste musikere, keyboardist Torjus Vierli og trommeslager Jango Nilsen. Dette er en ypperlig anledning til å oppleve Sigvart sitt låtunivers i en intim og nær konsert.

- Jeg elsker å holde konserter, fra de små og intime stedene til de store konserthusene. Jeg er veldig glad i variasjonen, og det er noe eget ved konsertene som gjør dem merkelig uforutsigbare. Vi kan ha nøyaktig samme sanger på låtlisten fra den ene konserten til den andre, men noe med møtet scene/sal gjør dem likevel totalt forskjellige, både for oss på scenen og dem i salen. Så det publikum vil oppleve er en gjeng som er genuint glade i det vi gjør, og det håper vi smitter, forteller Sigvart.

Billetter til alle kulturarrangement selges gjennom vår billettpartner Ticketco via denne lenken.

Vi gleder oss til en spennende kulturhøst i Avaldsnes kirke!

Tilbake