Ah, mio cor - I barokkens navn // Laila Thortveit, Reidar Fredriksen og Andrea Maini


LØRDAG 2. OKTOBER 2021 KLOKKEN 18:00 I AVALDSNES KIRKE
Barokk-program med Laila Thortveit, sopran, Reidar Fredriksen, Trompet og Andrea Maini på orgel og piano.
Vakker barokkmusikk skal runge gjennom kirken.

 

Komponister som Händel, Purcell og Vivaldi skal få skinne i kirkerommet denne kvelden. Laila, Reidar og Andrea tar oss med på en reise gjennom noe av det vakreste komponister har skrevet.

Billetter via TicketCo her. Pris: kr. 250,-/200,-

Laila Thortveit (f. 1976) er opprinnelig fra Iveland i Agder. Hun har studert sang med flere operasangere som Karen Nimereala Acampora i Paris og Loretta Corelli i Milano som underviste Andrea Bocelli. Hun fulgte under våren 2014 en masterklasse med Alessandra Althoff Pugliese i Padova hvor hun hadde rollen som «Gilda» i Rigoletto av Verdi. Laila Thortveit studerte ved musikk konservatoriet i Clichy med Carole Bajac.Laila Thortveit var finalist i den Internasjonale sangkonkurransen «Les Cles d’Or» i 2015.
Sommeren 2020 tilbrakte sangerinnen i Norge hvor hun holdt flere konserter i Agder og Telemark, blant annet var hun solist med Fjære Kammerkor på Klassisk i Setesdal med Andrea Maini som dirigent.
Laila Thortveit har bodd i Frankrike siden 1995, men tilbringer nå mesteparten av tiden i Norge gjennom coronakrisen.


Reidar Fredriksen (f. 1948) studerte ved Agder Musikkonservatorium fra 1972-1976. Trompetstudiet tok han hos Alf J Aareskjold, Jan Fredrik Kristiansen (Oslo Filharmoniske orkester) og senere hos Harry Kvebæk ansatt ved Norges Musikkhøgskole.
Som trompetist har han spilt mange år i Kristiansand Symfoniorkester og flere ganger som solist. Han har også vært solist med Stavanger Symfoniorkester. Reidar Fredriksen har holdt flere egne konserter opp gjennom årene.
Reidar Fredriksen startet Iveland Skolekorps i 1974 som han dirigerte frem til 1989. Korpset fikk 2. plass (2. divisjon) i 1980. Han dirigerte også Vennesla kristelige Ungdomskorps (VK Brass) fra 1979-1989 opptil et høyt nivå.
Reidar Fredriksen har undervist ved en rekke institusjoner på Sørlandet, som Kristiansand Kulturskole, Vågsbygd Videregående skole og Agder Musikkonservatorium.
Som komponist har Reidar Fredriksen skrevet marsjer, musikk for kor, sang, trompet, orgel, piano og orkester. Han urfremførte blant annet eget verk for sopran, trompet og orgel i Paris.


Andrea Maini (f. 1979) kommer fra Bologna i Italia, han har studert orgel med Luigi Ferdinando Tagliavini, Marco Arlotti, Gianpaolo Bovina og Francesco Cera i Italia.
Andrea Maini studerte klaver med Alessandro Benini i Bologna. Han har vært kantor i Fjære kirke siden 2004. Andrea Maini har deltatt på Norsk orgelfestival i Stavanger, hatt konserter på festivaler rundt omkring i Europa. Flere prestisjetunge kirker som Duomo i Ventimiglia, Monaco, Napoli, Ventimiglia har tatt imot den italienske organisten som er bosatt i Norge. Han er initiativtaker til Fescobaldi akademiet i Grimstad og spesialist på tidlig barokk musikk.
Andrea er også Italias konsul på Sørlandet


Sangen er mitt kall og operaen min scene. Gjennom meg forenes ord og toner i en person, drevet frem av indre viljestyrke og ytre påvirkning. I kunsten og livet vil jeg gripe øyeblikket, for å oppleve det eviges eksistens og romantikkens kraft. De gir tyngde og ro til livet, der det
føres i nuet, med glimtet av fortiden og og fremtiden som mål.
Jeg er veldig glad for at barokkspesialisten Andrea Maini er med på denne konsertserien med musikk som ligger mitt hjerte aller nærmest.


Konserten er støttet av Kulturrådet.

Tilbake