Baden, Bach og Tobiassen


Vel møtt til en festkveld med Torkil Baden, NRKs mangeårige musikkjournalist, som i dette kombinerte konsertforedraget og salmekvelden vil snakke om Bachs gudstjenestemusikk.

Torkil Baden har nettopp utgitt sin andre bok om Leipzig-mesteren, «Bach og hans orgelunivers» og er invitert til en rekke kirker fra Tromsø til Kristiansand med bildeforedraget «Berikelse med Bach».

Det snakkes for mye i kirken, sier Baden. – Det trengs flere kunstneriske inntrykk, og mye av Bachs rike orgelmusikk er knyttet til menighetssalmene. - Dette må vi gi plass til, sier han.  Dette demonstreres i konserten som åpner med den berømte Toccata i d-moll og fortsetter med sammenhengen mellom noen av de meste kjente norske salmene og Bachs frodige orgelbearbeidelser.

- Johann Sebastians liv var ikke bare sorgløs musisering, forteller Baden. -  Mor og far døde før gutten var 10 år gammel. Han mistet sin kone og fulgte 11 barn til graven. Han opplevde fengsel, lystige fester med grove historier, mislykte operasjoner, irettesettelser, kritikk, panegyrisk hyllest, ubehagelige og behagelige møter med fyrster, menighetsråd og kommunestyrer, og kongelige æresbevisninger.

MEDVIRKENDE

Torkil Baden forteller om Bachs frodige liv og musikk

Ingrid Berg Tobiassen og Arnfinn Tobiassen, orgel

Fellessang

BIOGRAFIER

Torkil Baden har vært kirkemusiker, musikkritiker i NRK og Dagbladet og har utgitt en rekke bøker om kulturelle emner.

Ingrid Berg Tobiassen er kantor i Torvastad menighet, og har konserterfaring fra både Stavanger konserthus, Oslo domkirke og Berner Münster (Sveits). Hun har utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Musikhögskolan i Piteå hvor hun har studert med blant andre Karstein Askeland og Hans-Ola Ericsson.

Arnfinn Tobiassen er kantor i Avaldsnes menighet og har sin utdannelse fra Royal Academy of Music i London. Lærerne hans der var James O'Donnell, David Titterington, Susan Landale og Lionel Rogg. Han har vunnet priser i orgelkonkurransene i Opava (Tsjekkia) og Kansas City (USA).

Billetter kr 150 via https://avaldsnes.ticketco.events/no/nb

Ledsagerbevis aksepteres.

Tilbake