Konserter i Avaldsnes kirke våren 2022


Avaldsnes menighet er i gang med en ny serie med spennende konserter og kulturarrangement denne våren. Fra SKRUK til Torkil Baden, fra unge messingblåsere til legendariske Aage Kvalbein.

På den første konserten med jazzgitarist Lundberg 24. februar innbyr vi til både oppvarmede kirkebenker og saccosekker som publikum kan få velge om de vil sitte i. Hvorfor saccosekker? Konserten er av den meditative typen, og kanskje kan vi lære av svenskene som har gjort det slik i Hedvig Leonora kyrkan i Stockholm: https://sverigesradio.se/artikel/succe-for-konserter-med-liggande-publik?fbclid=iwar2pl06nvgcu-9lzle8yhphmzdhsu6uzlo7hsaf-m7wujanwixhrhvsxbl8 Scenen vil også plasseres på en ny måte i kirkerommet, og ved å endre denne vil publikum få en ny opplevelse av hva en konsert i Avaldsnes kirke kan være.

Torsdag 24. februar kl 19.30 «The Acoustic Beauty» - Alf Wilhelm Lundberg - 8-strengs Brahms gitar

Alf Wilhelm Lundberg er gitarist og komponist fra Haugesund nå bosatt i Trondheim. Den 24. februar tar han turen hjem til Haugalandet for å gjøre en solokonsert i Avaldsnes kirke! Her får vi høre musikk fra hans soloplate «The Beauty and the Beast - live at Nidarosdomen», i tillegg til urpremiere på noen helt nye komposisjoner!

Det blir mulighet for å nyte konserten fra saccosekker i tillegg til å sitte i kirkebenkene.

Billetter kr 200 via Ticketco.

Søndag 6. mars kl 18.00 Torkil Badens musikalske foredrag Berikelse med Bach / Arnfinn Tobiassen og Ingrid Berg Tobiassen, orgel

Vel møtt til en festkveld med Torkil Baden, NRKs mangeårige musikkjournalist, som i dette kombinerte konsertforedraget og salmekvelden vil snakke om Bachs gudstjenestemusikk. Torkil Baden har nettopp utgitt sin andre bok om Leipzig-mesteren, «Bach og hans orgelunivers» og er invitert til en rekke kirker fra Tromsø til Kristiansand med bildeforedraget «Berikelse med Bach».

Det snakkes for mye i kirken, sier Baden. – Det trengs flere kunstneriske inntrykk, og mye av Bachs rike orgelmusikk er knyttet til menighetssalmene. - Dette må vi gi plass til, sier han.  Dette demonstreres i konserten som åpner med den berømte Toccata i d-moll og fortsetter med sammenhengen mellom noen av de meste kjente norske salmene og Bachs frodige orgelbearbeidelser.

- Johann Sebastians liv var ikke bare sorgløs musisering, forteller Baden. -  Mor og far døde før gutten var 10 år gammel. Han mistet sin kone og fulgte 11 barn til graven. Han opplevde fengsel, lystige fester med grove historier, mislykte operasjoner, irettesettelser, kritikk, panegyrisk hyllest, ubehagelige og behagelige møter med fyrster, menighetsråd og kommunestyrer, og kongelige æresbevisninger.

Billetter kr 150 via Ticketco.

Lørdag 23. april kl 18.00 SKRUK og Per Oddvar Hilde

Det legendariske koret med sangere fra hele landet turnerer Vestlandet i april, og stopper innom Avaldsnes kirke denne lørdagskvelden. Koret SKRUK har stått under leiing av Per Oddvar Hildre i over 40 år, og har gjennom alle desse åra vore plogspiss og grensesprengar innan norsk kormusikk. SKRUK har sidan starten i 1973 funne, og blitt funnen av, spanande musikalske samarbeidspartnarar i inn- og utland. Per Oddvar Hildre er ein norsk kordirigent og korpedagog. Han er kanskje bedre kjent som “Prots” og starta SKRUK i 1973. Han blir rekna som ein av Europas ledande kordirigentar og har motteke fleire utmerkingar for sitt arbeid. Billetter kr 350 (voksen), 200 (studenter), 300 (fam/gruppe min. 4 pers), born under 12 år gratis. Alle billetter via ebillett.no. Arrangør: SKRUK

Søndag 24. april kl 18.00 Bjergsted messingensemble dirigert av PK Svensen

Avaldsnes kirke og messingblåsere er en strålende kombinasjon! 24. april kl 18.00 blir det mulig å høre noen av Norges mest lovende messingblåsere som studerer ved Universitetet i Stavanger. Ensemblet ledes av PK Svensen. Musikken kommer hovedsaklig fra renessansen, med komponister som Giovanni Gabrieli og Claudio Monteverdi med flere. Billetter kr 150 via Ticketco.

Lørdag 14. mai kl 17.00 Aage Kvalbein, cello / Maren Myrvold, sang / Marita Kjetland Rabben, piano

Aage Kvalbein, en av Norges mest kjente cellister, kommer til Avaldsnes kirke sammen med sanger Maren Myrvold og pianist Marita Kjetland Rabben. 

Programmet har tittelen Hymne til kjærleiken og er inspirert av Edith Piafs Hymne de l’amour som Johannes Gjerdåker har oversatt til norsk. Programmet er fremdeles under planlegging, og består av foreløpig av musikk av Fauré, Grieg, Ravel og Schumann. Billetter kr 200 via Ticketco.

Tilbake