14. mai kl 17.00: Cellist Aage Kvalbein med venner


Aage Kvalbein, en av Norges mest kjente cellister, kommer til Avaldsnes kirke sammen med sanger Maren Myrvold og pianist Marita Kjetland Rabben. 

Programmet har tittelen Hymne til kjærleiken og er inspirert av Edith Piafs Hymne de l’amour som Johannes Gjerdåker har oversatt til norsk. Programmet består av religiøse folketoner, samt musikk av Fauré, Grieg, Ravel og Schumann. 

MEDVIRKENDE

Aage Kvalbein er rekna som ein av våre fremste musikarar i dag. Han har turnert over heile verda og har over 40 plateinnspelingar bak seg. I 1985 vart han professor i cello, og han har undervist ved Noregs Musikkhøgskule i ei årrekkje. Kvalbein har vunne ei rekkje prisar, bl.a. Spellemannsprisen og Grieg-prisen.

Maren Myrvold er utdanna klassisk songar og operasongar, og arbeider innen teater, opera og musikkteater. Myrvold er oppteken av tverrfaglege samarbeid på tvers av kunstform og sjanger, og av å finna nye rammer for den klassiske musikken. Saman med Marita Kjetland Rabben har ho duoen Mardraum, som utforskar dette aspektet gjennom eigne konsertproduksjonar.

Marita Kjetland Rabben er aktiv som solist, kammermusikar og akkompagnatør. Ho har fleire faste ensemble, og produserer også eigne tverrkunstnariske framsyningar. Under masterstudia fordjupa Marita seg i russisk musikk, og i 2011 debuterte ho som solist med Trondheim Symfoniorkester i Rachmaninovs 2. klaverkonsert.

Billetter kr 200 via https://avaldsnes.ticketco.events/no/nb

Ledsagerbevis aksepteres.

Tilbake