Festivalutstilling åpner 11/6 kl 17.00


Lørdag 11. juni kl 17.00 åpner vi fotoutstillingen Frihet av Ida Kristin Vollum.

Vollum vil snakke om bildene sine, det blir selvsagt god anledning til å se på bildene, og det blir musikk og poesi i forbindelse med åpningen. Åpningen er gratis!

Arrangementet sammenfaller med Rikssamlingsjubileet og Vikingfestival, så det kan være begrenset med parkeringsplasser rundt kirken. 

Utstillingen vil henge i tårnfoten i kirka, og vil stå til og med 15. august. Gratis inngang i kirkens åpningstider: mandager kl 13.00.-15.30, tirsdager kl 13.00-15.30, torsdager (kun i juli) kl 12.00-12.30 og 13.15-15.30.

OM UTSTILLINGEN
Ida Kristin Vollum forteller: «Det var våren 2004 som skulle vise seg å bli en milepæl i mitt liv, det var da jeg så smått begynte å fotografere. Og det var gjennom fotograferingen at jeg fikk erfare hva frihet er for meg. Først og fremst opplevde jeg frihet fra smerter. Gleden ved å være i naturen ble derfor mitt fristed. Minutter ble til timer, jeg hadde funnet min nye lekegrind. For meg er det derfor naturlig at en utstilling med tema frihet viser min kjærlighet til naturen og friheten til å være meg.»

OM UTSTILLEREN
Ida Kristin Vollum (f.1970) bor på Karmøy og gift med Tove Virata Bråthen. Hun er utdannet sosionom og jobbet som flyktningkonsulent noen år i Karmøy. I 2007 tok hun fotoutdanning ved Bilder Nordic og har i flere år drevet Vestfoto i lag med Tove. Sammen har de sju bokutgivelser og har arrangert mange fotokurs. Ida har tidligere hatt utstillinger på Skudefestivalen, Ryvarden Kulturfyr, Galleri Å’godt, i Brussel (kollektivutstilling) og i eget galleri på Sevland. Hun har hatt utsmykkingsoppdrag for flere oppdragsgivere, blant annet Solstad Offshore og Karmøy kommune. Ida har blitt premiert i flere nasjonale fotokonkurranser. I 2020 fikk hun Jan Baashus-Jessens plakett for beste kreative bilde i NM i foto.

Utstillingen er muliggjort med støtte fra Karmøy kommune og Norsk kulturfond, og er en del av Olavsdagene på Avaldsnes sitt program.

Tilbake