Åpent orgel i kirkene på Karmøy


Barn og voksne fra hele sognet dukket opp på gratisarrangementet Åpent orgel i Avaldsnes kirke søndag 1/3 etter gudstjenesten. De fremmøtte fikk teste de snart førti år gamle orglene i kirken, og det hele gikk verken lydløst eller varsomt for seg. Tvert i mot fikk de formelig kjenne på lydbølgene som ble slynget ut i rommet når alle registrene var trukket ut og 15-20 tangenter ble presset ned samtidig.  

 

 

Barna fikk spille alene og sammen, og lærte forskjellen på trompet-stemme og fløytestemme. De største barna nådde ned til pedalene med de dype tonene, mens de minst fikk teste den lyseste lyse tonen trestrøken G spilt på en liten Kvint 1 3/5-stemme (klinger tilsvarende seksstrøken D). Både voksne og barn kunne bekrefte at de hørte den lyse tonen, så det var ingenting i veien med hørselen til de fremmøtte!

Kanskje ble det rekruttert en ny organist denne søndagen? Det vil bare fremtiden vise, men ny sjanse til å prøve et av karmøyorglene er søndag 15/3 når både Åkra og Norheim kirke arrangerer Åpent orgel etter gudstjenesten søndag kl 11

ÅPENT ORGEL VÅREN 2020
Avaldsnes kirke: søndag 1. mars
Norheim kirke: søndag 15. mars
Åkra kirke: søndag 15. mars
Kopervik kirke: søndag 22. mars
Falnes kirke: søndag 22. mars
Ferkingstad kirke: søndag 22. mars
Torvastad kirke: søndag 29. mars

Tilbake