Dåp


VELKOMMEN TIL DÅP I DEN NORSKE KIRKE I KARMØY

Se filmen "Himmel over livet" om dåp i Den Norske Kirke her.

Etter 1. oktober vil det ikke lenger bli sendt ut invitasjon til dåp i den norske kirke. Alle er velkommen til å døpe sitt barn i en av våre kirker i Karmøy. 

Gå inn på lenke nederst på denne siden og Velg "søk" på neste side for å finne aktuell dåpsdag og for å melde barnet til dåp. Bruk knappen som heter "ny registrering" og opprett bruker med barnets personnummer og mobilnummer. Fyll deretter ut skjemaet med alle opplysninger.

NB! Dåpen er ikke registrert før du har fått bekreftelse på mail fra oss. Noen ganger kan enkelte datoer være fylt opp før vi har fått bekreftet.

Husk å ha klart barnets fødselsnummer (11siffer). Trykk her for lenke til å sjekke dåpsdato.

Antall faddere er minimum to og vanligvis opptil seks.

Informasjonen må være registrert senest 14 dager før dåpshandlingen.

Vi minner om at navnet må være registrert på folkeregisteret før dåpshandlingen. Kom gjerne med andre spørsmål!

Før dåpen ønsker presten å ha en samtale/samling. Der vil man gå gjennom hva dåpen betyr, i tillegg til selve dåpshandlingen. Dåpsliturgien kan dere finne her.  Menighetene har litt forskjellige rutiner for dåpssamtale/-samling:

Avaldsnes, Falnes, Ferkingstad og Torvastad  menigheter: Presten tar direkte kontakt for å avtale samtale.

Kopervik, Norheim, Åkra og Veavågen menigheter: Jevnlige dåpssamlinger for flere dåpsforeldre.

Menigheten vil gjerne at familien eller andre i dåpsfølget deltar i selve dåpshandlingen. Det kan være tekstlesing, hjelp til å tørke dåpsbarnet på hodet e.l. Dette blir avtalt med presten på samlingen/samtalen. I de fleste menighetene går også foreldre og dåpsbarn i prosesjon inn i kirka sammen med presten i begynnelsen av gudstjenesten. Mer informasjon blir gitt under samlingen/samtalen.

Trykk her for lenke til å sjekke dåpsdato og for å fylle ut skjemaet for påmelding til dåp.

Tilbake