Keryx fremfører Den store stjerna

Endelig er den her igjen! Fredag 18. desember fremføres Den store stjerna i Avaldsnes kirke av koret Keryx sammen med et herlig knippe musikere og med Eldbjørg Andreassen som forteller.

Verket ble skrevet av Trygve Bjerkreim (tekst) og Mons Leidvin Takle (musikk) i 1972, og tilegnet Ganddal Pikekor. Verket var en fast del av pikekorets repertoar, og spredte seg etterhvert til flere kor som gjorde den med jevne mellomrom i jule- og adventstiden. Innholdet i kantaten bygger på juleevangeliet. Men for at innholdet ikke bare skal bli en fortelling om noe som en gang hendte, har forfatteren aktualisert det hele inn i vår situasjon:

"Ikkje til sjølvhjulpne sjeler, ikkje til stolte sinn, men til dei brostne hjarto steig verdi sin frelsar inn."

Musikken er enkel og folkelig i sin oppbygning som på en fortreffelig måte vil nå det store publikum med julens glade budskap.

MEDVIRKENDE:

Keryx, dir. Arnfinn Tobiassen

Trompet: Simon Stenersen, Berit Johanne Folkedal og Odd-Roar Hult

Fløyte: Vaklina Popova Urangsæther

Piano: Ingrid Berg Tobiassen

Forteller: Eldbjørg Andreassen

Arrangør: Avaldsnes menighet

Billetter på https://avaldsnes.ticketco.events/no/nb/ og ved inngangen ca 30 minutter før arrangementsstart.

På grunn av smittevernhensyn gjør vi konserten to ganger - klokken 18.00 og kl 20.00.

Konserten støttes av Koralliansen, Karmøy kommune, og Regjeringens stimuleringsordning tildelt av Norsk kulturråd.

Karmøy kommune

Studio shots - rotvollkunst